Blog

Fedezd fel a téves riasztások ellenszerét!

Fedezd fel a téves riasztások ellenszerét!



Fedezd fel a téves riasztások ellenszerét! 


Ismerd meg az otthonbiztonsági rendszerek 6 leggyakoribb problémáját és találd meg a hatékony megoldásokat!


Ne hagyd ki ezt a blogposztot, ha fontos számodra az otthonod, irodád biztonsága! Ismerd meg a téves riasztások okait, és azok hatékony megoldásait.

A riasztó rendszerek szinte elengedhetetlenek lettek az otthonunk, üzletünk, telephelyünk védelméhez. Azonban időnként előfordulhatnak téves riasztások is, amik zavaróak és sok bosszúságot okoznak. 
Ebben a blogposztban bemutatjuk a 6 leggyakoribb okot, melyek hamis riasztásokat eredményezhet, és azt is, hogy mi a megoldás ezek elkerülésére.


Hibás berendezés:

Annak ellenére, hogy a legtöbb vezető otthonbiztonsági vállalat magas minőségű eszközöket használ (Paradox, DSC, Fisotech), előfordulhat, hogy egy hibás alkatrész okozza a téves riasztásokat. Az ilyen esetek elkerülése érdekében fontos, hogy megbízható gyártók termékeit válassza, valamint a rendszert folyamatosan karban tartsa, ellenőrizze.
Megoldás: Válasszon megbízható vezetékes vagy okos, vezeték nélküli riasztói rendszert (Paradox, DSC, Fisotech), és rendszeresen ellenőriztesse a berendezéseket.


Emberi hiba:

A modern vezetékes és vezeték nélküli (gsm) riasztórendszerek könnyen használhatók, és nem igényelnek jelentős képzést. Azonban sokan nem szánnak kellő időt arra, hogy megismerjék őket. 
Megoldás: Fontos, hogy minden olyan személy, aki az otthonában, telephelyén vagy üzletében tartózkodik, megértse, hogyan kell használni a rendszert. Tanítsa meg a családtagjainak, rokonainak, takarítószemélyzetnek és munkatársainak a rendszer használatát.


Helytelen riasztó rendszer/vezeték nélküli érzékelő vagy kültéri sziréna telepítés:

A komplett riasztó rendszer telepítésekor fontos, hogy az összes érzékelő, kültéri sziréna és kezelő központ megfelelően legyen beállítva, és a berendezéseket a szerelést végző személy a gyártó ajánlásainak megfelelően telepítse. Szakszerűtlen telepítés esetén a rendszer tévesen fog riasztani, vagy ami ennél rosszabb, nem fog riasztani.
Megoldás: Akár vezetékes vagy vezeték nélküli riasztó rendszer beszerelését tervezi, mindig bízza szakemberre. A megfelelő szakember segítségével nem csupán gyors és igényes munkát kap, de árak tekintetében is jobban jár. A szakember szintén segíthet a komplett termék kezelése és bekapcsolása során.


Gyenge akkumulátor vagy instabil áramforrás:

A legtöbb riasztó akkumulátorral rendelkezik, melyet időnként le kell cserélni. Az alacsony akkumulátorszintre általában hangjelzések figyelmeztetnek. Az elhasznált akkumulátor és az instabil áramforrás egyik legnyilvánvalóbb jele, hogy áramszünet esetén beriaszt a rendszer.

Megoldás: Rendszeresen ellenőrizze az otthonbiztonsági rendszer akkumulátorának állapotát, és cserélje ki, ha szükséges. Ha problémák merülnek fel az áramellátással kapcsolatban, forduljon egy szakemberhez, hogy ellenőrizze az elektromos rendszert, és tegyen javaslatot a stabilitás javítására.
Az erős akkumulátor és a stabil áramellátás hozzájárul a megbízható és zavartalan működéshez, minimalizálva a téves riasztások esélyét.

Háziállatok, rágcsálók és rovarok:


Néhány beltéri mozgásérzékelőt (legyen az rádiós vagy wifi) háziállatok, de akár rágcsálók vagy rovarok is aktiválhatnak.
Megoldás: Válasszon olyan érzékelőket, amelyek "kisállat védett", azaz kisebb állatok, kutyák, macskák mozgását is érzékelik, de ilyen esetekben nem riasztanak be a lakásriasztó érzékelői. Ha rágcsálók vagy rovarok okozzák a problémát, lépjen kapcsolatba egy szakemberrel, például rovarirtóval.


Nincsenek bezárva vagy lazák az ajtók és ablakok:

Az ajtókon és az ablakokon lévő nyitásérzékelők akkor aktiválódnak, amikor az ajtó- vagy az ablak eltávolodik a kerettől, tehát amikor kinyitják. Ha egy ajtó vagy ablak laza, könnyen megmozgathatja a szél, és ez hamis riasztást okozhat. 

Megoldás: Győződjön meg róla, hogy az összes ablak és ajtó megfelelően záródik, mielőtt bekapcsolná az riasztást. Rendszeresen ellenőrizze a beállításokat.


A téves riasztások zavaróak lehetnek, de szerencsére számos módszer létezik a problémák elkerülésére. Válasszon megbízható, jól ismert riasztó márkát, tanítsa meg az érintetteket a rendszer megfelelő használatára. 

Elutazol hosszabb időre? olvasd el kapcsolódó blogcikkünket amivel megfelelelően védetté teheted az otthonodat akkor is amikor nem vagy otthon!


Rendszeresen tartsa karban és ellenőriztesse a berendezéseket (beltéri/kültéri sziréna, beépített vezetékek, vezeték neélküli elemek) , cserélje ki az elemeket időben, és biztosítsa, hogy az áramforrás stabil legyen. Ügyeljen arra, hogy az ajtók és ablakok megfelelően be legyenek zárva. A telepítést szakemberrel végeztesse!


Ha háziállata van kérjen a kivitelezést végző cégtől kisállatvédett érzékelőket, amelyeket speciálisan a kisállatok mozgásának figyelmen kívül hagyására fejlesztettek ki. Ha rágcsálók vagy rovarok okoznak problémát, keressen fel egy szakembert, aki segíthet az irtásban vagy távoltartásban.

Ha szemelőtt tartja ezeket a tippeket és megoldásokat, biztonságban tudhatja az otthonát, és akár minimalizálhatja a felesleges riasztásokat is. 
A megbízható otthonbiztonsági rendszerrel, riasztórendszer vagy kamerarendszer telepítésével és kis odafigyeléssel nyugodtan élvezheti majd a biztonságos otthonát. 


Riasztórendszer kivitelezésével kapcsolatban keresse kollégánkat a +36 20 205 5873 telefonszámon vagy kérje ajánlatunkat!

Image