Blog

Biztonsági ellenőrzőlista nyári vakáció előtt!

Biztonsági ellenőrzőlista nyári vakáció előtt!

Biztonsági ellenőrzőlista nyári vakáció előtt!

Egyszerű tippek nyári vakáció előtt otthona biztonsága érdekében.

Lassan vége az iskolának és itt a nyár. Ideje a vakációra gondolni…

Azért, hogy megfelelő, biztonságos és nyugodt nyári vakációban legyen része, elutazás előtt szánjon néhány percet arra is, hogy végig olvasson néhány hasznos és könnyen alkalmazható biztonsági tippet.

Ellenőrizze a riasztó rendszer működését

Végezzen próbariasztást és figyelje meg, hogy megfelelően érzékelnek-e a mozgás- és a nyitásérzékelők. Ellenőrizze a kültéri sziréna működését is. Ha még nincs riasztórendszere, ide kattintva tud érdeklődni

Ellenőrizze le, hogy a riasztási jelek átkerülnek e a távfelügyeleti központba

A távfelügyeleti járőr egy betörés esetén csak akkor tud közbelépni, ha a riasztórendszer jelzéseit látják a távfelügyeleti központban. Ha a próbariasztás után pár perc múlva nem hívják fel Önt a távfelügyeleti központból, akkor mindenképpen vegye fel velük a kapcsolatot és hárítsák el a hibát. Ha még nincs távfelügyeleti szolgáltatása, ide kattintva tud érdeklődni, vagy rendelni.

  1. Indulás előtt zárja be az ablakokat, ajtókat majd kapcsolja be a biztonsági elemeket (riasztó rendszert vagy kamera rendszert)

  2. Tartsa tisztán a bejáratot. Kérje meg valamelyik családtagját vagy szomszédját, hogy rendszeresen ürítse ki a postaládáját.

  3. Áramtalanítson. Húzza ki a nem használt elektromos készülékek csatlakozóit.

  4. Tűnjön otthona lakottnak. Ha szükséges kérje meg a szomszédját, hogy amíg Ön távol van időnként parkoljon le a háza előtt, vagy a bejárója területén.

  5. Tartsa rejtve a tartalék kulcsokat. Ügyeljen arra, hogy a pótkulcsok (kerti ház, autó, garázs, nyaraló…) ne legyenek látható helyen.

  6. Ne jelentse be, hogy távol lesz.Kerülje a távollétének publikálását az üzenetrögzítőjén, social média felületeken. Ezek alapján a tudja a legtöbb betörő mikor nincs otthon senki.

  7. Ne segítse eszközökkel a betörő munkáját.  Fontos, hogy zárjon be minden létrát, szerszámot és egyéb olyan tárgyat, amely segíthet a betörésnél. Ha mindenképpen szeretné az otthona kertjét éjjel is szemmel tartani olvassa el kapcsolódó cikkünket.

Vezeték nélküli riasztó szerelés és a rendszer alkalmazása

Ezeknek a tippeknek a betartásával és szakemberek által végzett vezetékes/vezeték nélküli riasztó rendszerek beüzemelésének köszönhetően 24 órás védelem alatt lehet otthona és ön nyugodtan élvezheti a vidám és biztonságos nyári vakációt családjával. Megfelelő szakemberek kiválasztása esetén a lakásriasztó szerelés és távfelügyelet telepítése esetén nem érheti meglepetés.

A Riasztódepó Kft. professzionális riasztó rendszereket és megfigyelési szolgáltatásokat nyújt otthonok és vállalkozások számára Budapesten és Pest megyében. Ha további információra van szüksége bármely szolgáltatásunkról, további információt itt talál vagy hívja kollégáinkat a 06 20 205 5873 számon.

Image